Speciális ipari igényeket kielégítő horonyzáró ék és előállítási technológiájának kifejlesztése

Projekt címe: Speciális ipari igényeket kielégítő horonyzáró ék és annak előállítási technológiájának kifejlesztése

Projekt azonosítószáma:  2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00412

Szerződött támogatás összege: 265 038 480 Ft

Támogatás mértéke: 64.19%.

Projekt tartalmának bemutatása:

A J.P.H. TRADING Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap keretében kiírt, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2029-1.1.1-PIACI KFI)” című pályázaton vissza nem térítendő támogatást nyert, melynek keretében megvalósításra kerül a „Speciális ipari igényeket kielégítő horonyzáró ék és annak előállítási technológiájának kifejlesztése” CÍMŰ PROJEKTJE.

A J.P.H Kft. 2013 óta foglalkozik horonyzáró ékek gyártásával és értékesítésével. A projekt fő célkitűzése, hogy egyrészt a szélturbinák technológiai fejlődősével lépést tarva, másrészt a globális felmelegedés eredményeképpen megfelelő horonyzáró ékek és annak előállítási technológájának kifejlesztése valósuljon meg. Így ennek eredményeként mágnesezhető horonyzáró ékek magasabb minőségi színvonalon, lényegesen kisebb környezetterheléssel lesznek gyárthatóak.

Annak érdekében, hogy a piacon ismert igények kielégíthetőek legyenek, továbbá a várható változások követése is megoldható legyen, nem elegendő pusztán a termék és annak összetevőinek továbbfejlesztése, tökéletesítése. A jelenlegi horonyzáró ékek már kevésbé tudnak lépést tartani a hőmérsékleti és technológiai változásokkal, ezért az alapoktól indulva kell, a piacon jelenleg nem található fizikai tulajdonsággokal rendelkező terméket, kutatni és kifejleszteni.

Műszaki szempontból elengedhetetlen a projekt újdonságtartalmának szempontjából történő kutatási feladatok megvalósítása és ezt követő eljárások és módszerek kidolgozása, melyek később segítséget nyújtanak a gyártástechnológiai elkészítésén keresztül a gyártás megvalósításához, másrészt elősegítik a gyártás során felhasznált energia csökkentését és a termékminőség javítását. Ezen komplex célrendszer mentén a termékfejlesztés mellett igen jelentős technológiafejlesztés is megvalósul. A termékfejlesztés során az elemzés és a fejlesztés fókuszában egyrészt a prepreget alkotó üvegszövet, a gyanta és a vaspor áll – mint a kifejleszteni kívánt receptúra főbb összetevői – , másrészt pedig az ehhez kapcsolódó technológia fejlesztés.

Annak érdekében, hogy a környezetterhelés jelentősen csökkenthető legyen, a fejlesztés céljai között szerepel a gyártás során használt oldószer mennyiségének lehetőségekhez mért legnagyobb arányú csökkentése és recirkuláltatása, ideális esetben eliminálása, továbbá a gyártási folyamat oly módon történő fejlesztése, hogy a termék előállítás folyamata a lehető legrövidebb legyen, ezáltal a jelenleginél lényegesen kevesebb erőforrás felhasználásra legyen szükség.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.04.30.

További információ kérhető:

Janicsek Tamás

Tel.: +36309424372

E-mail: janicsek.t@jphtrading.hu

horonyzáró ékek gyártása, élelmiszeripari bevonatok készítése, hegesztett, forgácsolt szerkezetek gyártása, masculan termékek forgalmazása