Horonyzáró ékek gyártása

Megalakulásunk óta foglalkoztunk villamos energiaipari cégek számára villamos szigetelő anyagok szállításával, a világ egyik legnagyobb gyártójának magyarországi képviselőjeként.

Az alapítóink tanulmányaik, korábbi tevékenységük alapján komoly szakismeretre, és nagy tapasztalatokra tettek szert a villamos energia ipart kiszolgáló tevékenységekben. Ezt a tudásbázist kihasználva, kibővítettük kereskedelmi tevékenységünket különböző alkatrészek gyártásával is.


Elsőként a villamos forgógépek – generátorok és motorok – számára a gombolyítást rögzítő horonyzáró ékek gyártását kezdtük meg, amelyek elsősorban szélmalmok villanymotorjaiban használatosak, és a mai napig is legnagyobb mennyiségben ez a termék készül nálunk.

Alapanyagát tekintve, alapvetően két fő csoportra oszthatjuk a horonyzáró ékeket: mágnesezhetőekre, illetve nem mágnesezhetőekre. Mindkét változat esetén üvegszál erősítésű Epoxi gyanta bázisú kompozit anyag alkotja a teherviselő váz szerkezetet. Ez az anyag kiváló villamos, és mechanikai paraméterekkel rendelkezik. Ugyancsak nagyszerű hőállósága (F és H osztály), és időállósága is.


A mágnesezhető kivitelnél a bázis kompozit szerkezethez a gyártás során kb. 80 súly százalék -megfelelő mágneses tulajdonsággal és különleges gyártási eljárásának köszönhetően erre a felhasználásra alkalmassá tett felületű – nagyon finom szemcséjű vasport adagolunk.

A gyártási technológiánkat folyamatosan fejlesztettük, illetve fejlesztjük. Ez, a megrendelőinkkel megkötött hosszú távú beszállítói szerződésünk szerint a vevőink elvárása, és számunkra kiemelt feladatunk.


A horonyzáró ékek gyártásának kezdetekor a készterméket mechanikai megmunkálással, gyártóműben készült kész laminált lemez táblákból állítottuk elő. Sok fejlesztési fázison ment keresztül ez a technológia is. Beszereztünk különböző megmunkáló gépeket, majd célgépeket, illetve különleges szerszámokat terveztünk, készítettünk vagy gyártattunk és termelésbe állítottunk. A sorozatos fejlesztések ellenére ez a folyamat nagyon nagy anyagveszteséggel járt, ezért újabb technológiák kidolgozásával és bevezetésével tettük gyártásunkat gazdaságosabbá és termékeinket piacképesebbé.


Az új eljárásunk lényege az úgynevezett termo-press-plastik, azaz hő és nyomás együttes hatására, a megfelelő alakhűséget biztosító szerszámban történik meg a kompozit rendszer kötőanyagának, az Epoxi gyantának a térhálósodása, vagyis kikeményedése.
A növekvő megrendelői igények kielégítésére, és piaci pozícióink megőrzése, javítása érdekében ezt az eljárást is folyamatosan fejlesztjük. Természetesen ilyen módon készítünk mágnesezhető és nem mágnesezhető horonyzáró ékeket is.

Fedezzen fel további képeket a galériában.

horonyzáró ékek gyártása, élelmiszeripari bevonatok készítése, hegesztett, forgácsolt szerkezetek gyártása, masculan termékek forgalmazása