Horonyzáró ékek gyártása

A JPH Trading Kft. megalakulása óta foglalkozott villamos energiaipari cégek számára villamos szigetelő anyagok szállításával, a világ egyik legnagyobb gyártójának magyarországi képviselőjeként.
Az alapítók tanulmányaik, korábbi tevékenységük alapján komoly szakismeretre, és nagy tapasztalatokra tettek szert a villamos energia ipart kiszolgáló tevékenységekben. Ezt a tudásbázist kihasználva, a cég kereskedelmi tevékenységét kibővítette különböző alkatrészek gyártásával is.


Elsőként a villamos forgógépek – generátorok és motorok – számára a gombolyítást rögzítő horonyzáró ékek gyártása kezdődött meg, és a mai napig is legnagyobb mennyiségben ez a termék készül nálunk.
Alapanyagát tekintve, alapvetően két fő csoportra oszthatjuk a horonyzáró ékeket, mágnesezhetőekre, illetve nem mágnesezhetőekre. Mindkét változat esetén üvegszál erősítésű Epoxi gyanta bázisú kompozit anyag alkotja a teherviselő váz szerkezetet. Ez az anyag kiváló villamos, és mechanikai paraméterekkel rendelkezik. Ugyancsak kiváló hőállósága (F és H osztály), és időállósága is.


A mágnesezhető kivitelnél a bázis kompozit szerkezethez a gyártás során kb. 80 súly százalék -megfelelő mágneses tulajdonsággal és különleges gyártási eljárásának köszönhetően erre a felhasználásra alkalmassá tett felületű – nagyon finom szemcséjű vaspor kerül adagolásra.

A gyártási technológiánkat folyamatosan fejlesztettük, illetve fejlesztjük. Ez, a megrendelőinkkel megkötött hosszú távú beszállítói szerződésünk szerint a vevő elvárása, és számunkra kiemelt feladatunk.


Az villamos forgógépek horonyzáró ékeinek gyártásának kezdetekor mechanikai megmunkálással, gyártóműben készült kész laminált lemez táblákból állítottuk elő a készterméket. Sok fejlesztési fázison ment keresztül ez a technológia is. Beszereztünk különböző megmunkáló gépeket, majd célgépeket, illetve különleges szerszámokat terveztünk, készítettünk vagy gyártattunk és termelésbe állítottunk. A sorozatos fejlesztések ellenére ez a folyamat, nagyon nagy anyagveszteséggel, járt, ezért újabb technológiák kidolgozását, bevezetésével kellett gyártásunkat gazdaságosabbá termékünket piacképesebbé tenni.


Az új eljárásunk lényege az un. termo-press-plastik, azaz hő és nyomás együttes hatására, a megfelelő alakhűséget biztosító szerszámban történik meg a kompozit rendszer kötőanyagának, az Epoxi gyantának a térhálósodása, vagyis kikeményedése.
A növekvő megrendelői igények kielégítésére, és piaci pozícióink megőrzése, javítása érdekében ezt az eljárást is folyamatosan fejlesztjük. Természetesen ilyen módon készítünk mágnesezhető és nem mágnesezhető horonyzáró ékeket is.

horonyzáró ékek gyártása, élelmiszeripari bevonatok készítése, hegesztett, forgácsolt szerkezetek gyártása, masculan termékek forgalmazása